Ontdek de Superkracht van beweging en spel!

Kinderen met een uitdaging op het gebied van leren, concentreren en gedrag of kinderen die even uit balans zijn en een duwtje in de rug nodig hebben, begeleid ik door gebruik te maken van de natuurlijke beweegkracht, speelkracht en denkkracht van het kind. Samen ontdekken we de superkracht van beweging en spel en help ik kinderen ontwikkelen en groeien.

Hi, ik ben…

Hi, ik ben Marloes de Haan, eigenaar van Studio Superkracht.

Naast psychomotorisch kindercoach en reflexintegratie behandelaar, ben ik moeder, danser, partner, fijnproever, hardloper en altijd nieuwsgierig, creatief, energiek en respectvol met een vleugje humor.

Ik woon in Roelofarendsveen met mijn man en twee kinderen van 13 en 15 jaar.

Na een aantal jaren in de toeristische wereld te hebben gewerkt ben ik in 2004 gestart met de PABO. Tijdens en na mijn PABO opleiding heb ik met veel plezier 7 jaar als pedagogisch medewerker op een Kinderdagverblijf gewerkt met kinderen van 0 tot 4 jaar.

Inmiddels sta ik alweer 6 jaar voor de klas in het basisonderwijs. Als leerkracht zag ik weinig beweging in de klassen en vooral veel zittende kinderen. Ook zag ik kinderen die vastliepen in leren en/of gedrag. Omdat ik de kinderen en het onderwijs in beweging wilde krijgen, ben ik in 2021 gestart met de opleiding Psychomotorisch Kindercoach en Coördinator Bewegend Leren in het basisonderwijs.

In 2022 heb ik de opleiding tot Psychomotorisch kindercoach en Coördinator bewegend leren afgerond en ben ik naast leerkracht ook coördinator bewegend leren op de basisschool waar ik werk.

Bewegen is de rode draad in mijn leven. Door dansen, hardlopen, yoga en verschillende opleidingen ben ik niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk altijd in beweging. Tijdens de opleiding tot Psychomotorisch kindercoach kwam ik erachter hoe belangrijk bewegen is voor de ontwikkeling van een kind.

Als kindercoach begeleid ik kinderen met een uitdaging op het gebied van leren, concentreren, gedrag en zelfbeeld. Kinderen die even uit balans zijn en een duwtje in de rug nodig hebben.

Ik begeleid kinderen in het vinden van, voelen van en geloven in hun eigen Superkracht!

Kinderen die met deze persoonlijke Superkracht de uitdagingen van deze tijd het hoofd kunnen bieden.

Deze snelle maatschappij vraagt veel van kinderen en je moet tegenwoordig bijna wel een Superheld zijn om aan de hoge verwachtingen en het hoge leertempo te voldoen.

.

Samen met het kind ga ik op zoek naar oplossingen voor de dagelijkse uitdagingen waar zij op school of thuis tegenaan lopen. Ik ga uit van de talenten, kwaliteiten en groeikracht van het kind en kijk altijd naar het kind in zijn totaliteit: Het brein, de motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Hierbij maak ik gebruik van de natuurlijke speelkracht en beweegkracht van het kind. Samen ontdekken we de Superkracht van beweging en spel en help ik kinderen ontwikkelen en groeien door beweging.

Mijn held Dr. Erik Scherder: “Veel bewegen en spelen is niet alleen gezond voor kinderen. Het heeft ook een positieve impact op hun ontwikkeling. Spelen en bewegen bevordert de doorbloeding van de hersenen en stimuleert belangrijke cognitieve en sociale vaardigheden, creativiteit, omgaan met emoties en verlangens.”